GİRİŞ
Blok zinciri teknolojisi ile tanışmamızın 10.cu yılını kutluyoruz. Bu süre zarfında bir çok tecrübe edindik. Piyasa yavaş yavaş kendini düzeltmeye başladı diyebiliriz. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi piyasaya olan güvenin artması. Dolandırıcıların ve güvenlik açıklarının piyasadan arındırılması blok zinciri teknolojisini her geçen gün daha da güçlü yaptı. Henüz çok yeni bir teknoloji olduğu için bazı zorluklardan geçtiğini söylemek mümkün. Fakat eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız blok zinciri teknolojisinin hayatımızı değiştirecek kapasitede bir güce sahio olduğunu kabul ediyorsunuz demektir. Blok zinciri bugun bankacılık, yapay zeka, eğlence, belediyecelik, alış-veriş ve çok daha fazla alanda kullanılmaya başlandı. Bildiğimiz anlamdaki fiat paranın yapabildiği her şeyi yapma gücüne yavaş yavaş ulaşıyor. Blok zinciri sadece paranın kullanımını kolaylaştırmadı, parayı çok da işlevsel bir şekilde kullanmamızı da sağladı. Bunun yanı sıra gelir dağılımında adalet konusunda fiat paralardan çok daha iyi iş çıkardığı da kesin gibi. Fakat blok zinciri yoluna devam etmeli. Paraya ve bankalara bakış açımızı değiştiren bu muhteşem teknolojisi daha fazlası için geliyor.
Problem Analizi
Günümüzde bir çok altcoin, sınırlı sayıda hibrid blok zinciri altyapısını kullanıyor. Bunlardan en bilineni ve en çok kullanılanı Ethereum altyapısı. Yaklaşık 200 kadar altcoin bu altyapıyı kullanıyor. Hatta dünyanın en büyük borsası olan Binance, kendi coini olan BNB için de bu altyapıyı kullanıyor. Ethereum'a geçmeden Coinmarketcap verilerine göre piyasanın %52'sini domine eden Bitcoin'in altyapısından biraz bahsetmeliyiz. Fiat paraya göre kıyaslandığında Bitcoin'in işlem hızı ve kullandığı komisyon ücretleri gerçekten inanılmaz bir seviyede. Bitcoin işlemleri blokların onaylanması işleminin tamamlanmasının ardından 1 saat'ten önce blok değiştirmeyi başarabiliyor. Bu uluslararası fiat para işlemlerinden çok daha hızlı ve az komisyonla karşılanabilen bir işlem anlamına geliyor. Fakat Bitcoin'in icadından 10 sene sonra artık çok daha ileri bir teknoloji kullandığımızı söyleyebiliriz. Örneğin Ethereum altyapısı bu işlemleri neredeyse dakikalar içinde gerçekleştirebiliyor. Yine kendi blok zinciri olan EOS gibi projeler ve diğer projeler bu süreleri daha da kısaltmayı amaçlıyor. Fakat bu alt yapıların güvenlik, hız ve entegresyon sorunları yaşadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu güvenlik açıklarından dolayı her sene milyonlarca dolar değerindeki kripto para saldırıların hedefi haline geliyor. Blok zinciri teknolojisine zarar veren bu tür durumlar aynı zamanda blok zinciri devriminin gerçekleşmesinin önünde ciddi bir engel olarak durmayı sürdürüyor. Fakat yeni projeler daha doğrusu sağlam bir altyapı kullanan projelerin ileride bu sorunlarla karşılaşması da pek mümkün gözükmüyor.
LTO network nedir?
LTO Network, kullanıcılarına maximum verimlilik sunan ve blok zinciri altyapılarını üretime hazır olan mevcut sistemlere entegre etmeyi sağlayan, merkezi olmayan ve yüksek verimli bir blok zinciri altyapısıdır. LTO Network projesi 10 yıllık blok zinciri tecrübesi olan çok gelişmiş bir teknoloji ürünüdür. Projenin 2018 yılında ICO'su yapıldığında o senenin en değerli ICO'su seçildiği günleri hatırlıyorum. O seneden bu seneye inanılmaz bir ivme yakalayan proje dünyanın her yanından çeşitli müşterilerine hizmet vererek kendii kanıtlamış durumda.
İş süreci modellemesi, küçük orta ve büyük işletmelerinin işlerinin devamlılığını sürdürmek için kullandıkları ortak bir stratejidir. Bir iş akışı sürecinin görsel bir provasını oluşturmak, analiz edilmesini, geliştirilmesini ve otomatikleştirilmesini sağlamaya yönelik atılmış bir adımdır. Doğal bir dilde veya bir programlama dilinde yazılmış prosedürlerin aksine, bu modeller hem insanlar hem de bilgisayarlar tarafından anlaşılabilir.
Organizasyonlar arası işbirliği için, sadece iletişimi geliştirmek için modelleme yapılmamıştır. İlgili taraflar bağlayıcı bir anlaşma olarak kullanılacak süreci belirtmelidir; LTO platformunda buna Canlı Sözleşme denir. LTO platformu, her Canlı Sözleşme için geçici bir özel blok zinciri yaratır. Bu tür bir blok zinciri, değişmez bir defter olarak tasarlanmamıştır.
LTO Network'teki Aktörler Kimlerdir?
LTO Network sisteminde 4 farklı token tutucu vardır ve bunlar sınıflandırılmışlardır.
Toplayıcı ve Partnerler
– Bu kişiler sistemdeki blokları onaylayarak işlemlerin gerçekleşmesini sağlayan kişiler olarak tanınabilirler. Sadece LTO Network'te değil tüm blok zinciri projelerinin bloklarının onaylanması bu sisteme göre çalışır. Bu kişiler işlemlerin onayını yaparak bir gelir elde ederler.Müşteriler
- Eğer yukarıda saydığımız kişilerden biri değilseniz muhtemelen bir müşterisinizdir. Sistemi işlem yapmak için kullandığınızda çok cüzzi bir miktarda bir komisyon ödersiniz. Bu komisyon ücretleri diğer projelerle kıyaslandığında neredeyse hiçbir şeytir.
Aktif İstifciler
– Diğer bir çok sistemde olduğu gibi LTO Network'te de bir Node çalıştırarak pasif gelir elde etme imkanınız vardır. Bu bir çeşit pasif gelir etme imkanıdır aslında. Herhangi bir Node çalıştırmanız için bir server kiralamanız ve bu server üzerinden LTO Network işlemlerini onaylamanız yeterlidir.Aktif olmayan istifçiler
- Bu tür istifçiler ağ üzerinde herhangi bir işlem yapmadan yani herhangi bir şekilde blok onaylamadan varlıklarını sürdüren kişilerdir.
LTO Network sayesinde pasif gelir etme şansı yakaladığınızdan yukarda bahsetmiştik. Bu stake'ler müşterilerin elinde tuttuğu token adetine göre değişir. Bu tokenlerin cüzdanda tutulmasından kaynaklı bir takım ödüllerin varlığı mevcuttur. Ve aşağıda gösterilen oranlar çerçevesinde token tutucular ödüllendirilirler.
- Bir kullanıcı ağda bulunan toplam token sayısının %10'una sahipse ve toplam işlemlerin% 10'una katkıda bulunursa, bu token sahibinin blok zinciri doğrulama oranı %105 olacaktır.
- Bir kullanıcı toplam token arzının% 10'nuna sahipse ancak ağ işlemlerine dayanarak herhangi bir doğrulama geçişine katkıda bulunmuyorsa, blok doğrulama oranı %5'in altında olacaktır.
LTO Blockchain ve ERC-20 Wallet
LTO Network'ün 2 farklı coini vardır. Bu coinler farklı amaçla kullanıldığı için 2'sinin de amaçları farklı olabilmektedir. Bu iki farklı coin "Bridge Troll" sayesinde birbirleri ile takas edilebilir. Oranlar 1:1 şeklindedir.
Mainnet ve ERC-20 belirteçlerinin havuzları arasında “Köprü” adlı sistem vardır Her iki havuz da farklı amaçlara hizmet eder:
- Ana Ağ havuzu yani LTO Network blok zinciri, ağın kendi fiili kullanımı için tasarlanmıştır: İşlem yapmak veya ödeme yapmak ve platformun yardımcı aracı olarak işlevsellik için tasarlanmıştır. Bu ağ istifçiler tarafından kullanılır. Ya da ağdaki işlemlerin onaylanması için kullanılır.
Erc-20 niteliği taşıyan coin ise daha çok sisteme yeni giriş yapacak olan şirketlerin, sisteme daha hızlı giriş yapmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Likitide hızı daha hızlı olduğu için şirketleirn LTO Network'e adapte edilmesi için bu token kullanılır.
LTO Network'ün 4 Ana Dinamiği
LTO Network projesini 4 ana dinamiğe göre şekillendirmiştir. Bunlar: Gelişme, Büyüme, Sarsılma ve Olgunluk.
Bu aşamalardan ilki olan Gelişme aşamasında görece yüksek olan stake ödüller token dağıtımından sonra paylaşılacaktır. Bu tokeni erken satın alanlara bir ödül olarak onların grafikte bahsedilen "net zero" noktasına ulaştırılarak ödüllendirileceklerdir.
Büyüme aşamasında platforma adaptasyonu sağlandı ölçüde pasiv müşteri oranı artacaktır. "Net zero" noktasına doğru gidildikçe işlemlerin hızı da artacaktır.
Sarsılma aşamasında "net zero" teşvikleri iş kurucuların artmasını sağlayacaktır. Ödül havuzu da girişi stakelerin artmasıyla biraz daha daralacaktır.
Olgunlaşma aşamasında, Müşterilerin çoğunluğu ortak iş yapanlar haline geldiği için piyasa büyüyecektir. Bununla beraber pasif istifçiler stake ödüllerinin çok daha genişlemesiyle sistem tarafından ödüllendirileceklerdir.
SONUÇ
LTO Network çok karmaşık gözükse de yakından bakıldığında çok daha anlaşılırdır. Diğer blok zinciri teknolojilerinden çok daha gelişmiş bir yapıya sahip olduğu için buradan elde edilecek fırsatların oranı da çoktur. Takımında çok yetenekli, tecrübeli ve kaliteli yazılımcılar bulunan sistem daha şimdiden Coinmarketcap'ta listelenmekte ve bir çok borsada işlem görmektedir. İsteyen herkes bu harika projeye yatırım yapabilir ve sisteminde kayıtlı Node'leri kullanarak pasif gelir etme imkanı sağlayabilir. Bunun dışında eğer hali hazırda bir kripto sistemine sahipseniz LTO Network ile anlaşarak işinizin kalitesini arttırma şansı yakalayabilirsiniz.
TOKEN DAĞILIMI
TAKIM İLE TANIŞIN
Daha fazla bilgi için:
WEBSITE: https://lto.network
TELEGRAM: https://t.me/joinchat/AJWQTUDKtDlsuGHVFb40eQ
WHITEPAPER: https://lto.network/documents/LTO%20Network%20-%20Technical%20Paper.pdf
TWITTER: https://twitter.com/ltonetwork
MEDIUM: https://medium.com/ltonetwork
REDDIT: https://www.reddit.com/r/livecontracts/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCaHcF-xterKYTKSpY4xgKiw
GITHUB: https://github.com/legalthings
LTO Wallet Adress: 3Jkjdy2bViwGsML6emPDAGBF5XC7MwYCq4g
MEW: 0x30Da745c024923B55f3a73E530e18382eF2130eB
Telegram:@nuxxorcoin
Yorumlar
Yorum Gönder